Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (ART & CRAFT)

"ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΣΝ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ"

 Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά φέρνοντας μαζί του πολλά αγαπημένα φρούτα, λαχανικά και συνήθειες. 'Ενα απο τα πολύ αγαπημένα φρούτα όλων μας είναι το σταφύλι. Τα οφέλη του πολλά, όπως και οι χρήσεις του.
Το εργαστήρι μας λοιπόν, πήρε χρώμα φθινοπωρινό και έβαλε στόχο να φτιάξει το δικό του αμπέλι μέσα στο Φουρφούρι.

Στο λευκό χαρτί μας περίμενε ενα ζωηρό μωβ σταφύλι. Το μικρό σταφύλι ήταν ζωηρό και ξέχασε να φορέσει τα ρούχα του.Άσπρες έμειναν οι ρώγες του. Σκεφτήκαμε να το βοηθήσουμε να ντυθεί στο χρώμα που του ταιριάζει για να μπεί μέσα στο αμπέλι μας κι αυτό.





Η διαδικασία δεν ήταν και τόσο δύσκολη.Το υλικό που χρειαστήκαμε ήταν μια μωβ πλαστελίνη και όλη μας η τέχνη για να φτιάξουμε μικρά μπαλάκια, όμοια με τις ρώγες του σταφυλιού μας. Τα μικρά χεράκια έπιασαν δουλειά και όμορφες μικρές ρωγίτσες φτιάχνονταν μια μετα την άλλη.
Μόλις ήμασταν έτοιμοι πήραμε το σταφυλάκι μας και βαλθήκαμε όσο πιο γρήγορα να το ντύσουμε.

Μετρώντας μια μια τις ρώγες υπολογίσαμε πως χρειαζόμαστε δέκα μπαλίτσες και τις βγάλαμε αμέσως στην άκρη.Το λευκό σταφύλι άρχισε να αλλάζει χρώμα και με τη βοήθεια της μικρής μας φίλης θα γινόταν υπέροχο.
Η αίσθηση της πλαστελίνης πάνω στο χαρτί μας ενθουσίασε και μας βοήθησε πολύ να εξασκήσουμε τη λεπτή κινητικότητα των χεριών μας.Όχι μόνο δημιουργία, μα και εξάσκηση συνάμα.....


Το έργο μας ολοκληρώθηκε και το μικρό σταφυλάκι απέκτησε το σωστό χρώμα.
Μας γεννήθηκε η ιδέα να αριθμήσουμε τις ρώγες του σταφυλιού μας. Κάθε μια απο αυτές είναι ξεχωριστή.Με σειρά απο το 1 εως το 10 φτιάξαμε τις ρώγες του σταφυλιού και μετρήσαμε πολλές φορές για να βεβαιωθούμε πως το σταφύλι θα μπει ακέραιο στο αμπέλι μας.





Σειρά στο πρόγραμμά μας είχε ένας πολύ κεφάτος θεός της ελληνικής μυθολογίας.Ο θεός Διόνυσος, του γλεντιού, του κρασιού, του κεφιού και της διασκέδασης.Μέσα απο την υπέροχη σειρά "Η πρώτη μου μυθολογία" του κ.Μανδηλαρά δώσαμε στο θεό Διόνυσο σάρκα και οστά.
Μάθαμε την ιστορία του, για το υπέροχο κρασί του που παράγεται απο τα πιο όμορφα αμπέλια και για την διασκέδαση που πρόσφερε στους ανθρώπους το κέφι, το κρασί και ο χορός.
Πρωταγωνιστής πάντα σε όλα τα γλέντια ο Διόνυσος μαζί με τους ανθρώπους που τον λάτρευαν.
 Στη συνέχεια ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το δικό μας αμπέλι, να περιποιηθούμε τα δικά μας σταφύλια και να παράγουμε το δικό μας κρασί. Πινέλα, τέμπερες, αναμείξεις χρωμάτων και πολύ όρεξη για δημιουργία....
Το μικρό και το μεγάλο μας κοριτσάκι άρχισαν τη ζωγραφική και δημιούργησαν το πιο όμορφο αμπέλι του κόσμου, με τα πιο ζουμερά σταφυλάκια.....


Στην ελεύθερη ώρα δραστηριοτήτων φτιάξαμε το πάζλ των επαγγελμάτων και παίξαμε και με τους βώλους παιχνίδια αρίθμησης, που μας χαλάρωσαν και μας άφησαν μια γλυκιά αίσθηση απο το εργαστήρι μας.Μια αίσθηση τόσο γλυκιά σαν τα σταφύλια του αμπελιού μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου