Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ΔΑΝΤΕ

"ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΓΛΥΚΟ, ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΩ"


Σάββατο πρωί ήταν, που μαζευτήκαμε μια μεγάλη παρέα στο Φουρφούρι, για να παίξουμε, να περάσουμε καλά και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε έναν τοπικό μας φορέα. Όλα αυτά έγιναν στο Φουρφούρι μας, με την αγαπημένη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε, που ήρθε να οδηγήσει τα παιδιά σ΄ένα αλλοιώτικο παιχνίδι χαμένου θησαυρού. Στόχος τους να βρουν το χαμένο βάζο με το γλυκό.
Η εκδήλωση άρχισε με το χαιρετισμό τόσο προς τη συγγραφέα, όσο και προς την κ. Λαμπρινή Κολοβού - Λεχουρίτη που ήρθε να εκπροσωπήσει την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Ένας από τους στόχους της δράσης αυτής ήταν η ενίσχυση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ. Για κάθε βιβλίο "Ψάχνοντας στην παραλία" της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε που θα πωλείται για φέτος, θα δίνεται το 10% στον συγκεκριμένο φορέα . Τα λόγια της κ. Λαμπρινής και της συγγραφέως μας γέμισαν χαρά και αγάπη, καθώς μας τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο.

 Η δράση ξεκίνησε και η συγγραφέας άρχισε να εξιστορεί πως έχασε το γλυκό , μέσα από πρωτότυπα στιχάκια, που ξεσήκωσαν τα παιδιά...
Που να πήγε άραγε το βάζο με το γλυκό;;;;
Η συγγραφέας ζήτησε μια βοηθό ξανθιά, που να μην της μοιάζει. Διάλεξε εμένα και ένας διαγωνισμός άρχισε μεταξύ μας...
Στα παιδιά είχαν μοιραστεί κάρτες με πληροφορίες και χαρακτηριστικά του γλυκού. Κάθε στοιχείο που μας διάβαζε η κ. Μαρίνα, έπρεπε να μας βοηθήσουν τα παιδιά να το βρούμε. Πως; Μας έδιναν τις κάρτες με τα χαρακτηριστικά που ζητούσαμε. Ο διαγωνισμός ήταν έντονος, μα με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών νικήτρια στέφθηκε η συγγραφέας μας.



Το επόμενο παιχνίδι μας είχε ακόμη περισσότερη αγωνία. Αφού γνωρίζαμε πια όλα τα στοιχεία του χαμένου βάζου με το γλυκό , έπρεπε να προσπαθήσουμε να το βρούμε. Έξι κλειστοί φάκελοι μοιράστηκαν στα παιδιά... Σε κάθε φάκελο αντιστοιχούσε μια ερώτηση. Μέσα από το βιβλίο "Ψ'αχνοντας στην παραλία" ήρθαν οι ερωτήσεις, που πιο πολύ ήταν άσκηση παρατηρητικότητας. Ένας μετά τον άλλον, οι φάκελοι άνοιγαν, δίνοντάς μας στοιχεία για το που κρύβεται το βάζο. Οι έξι φάκελοι άνοιξαν και η πρόταση "Το βάζο είναι μέσα στην καμηλοπάρδαλη" σχηματίστηκε.
 Οι μικροί εξερευνητές έτρεξαν να βρουν το βάζο και τα κατάφεραν.....

Για το τέλος, η συγγραφέας είχε ετοιμάσει έναν πίνακα για να ταξινομήσουν τα παιδιά τα στοιχεία που τους έδινε, και να μάθουν με αυτό τον τρόπο να παρατηρούν και να κάνουν ομαδοποιήσεις.
Στο τέλος της δράσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το νέο βιβλίο "Δέκα ήρωες στην τάξη" της συγγραφέως, που θα το βρείτε αποκλειστικά στο Φουρφούρι στην τιμή των 8€....
Σύντομα σας ετοιμάζουμε πολλές πολλές δράσεις!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου