Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΥΘΩΝΙΑΣ "ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ"

"ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΠΥΘΩΝΙΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΜΑΣ"

Το Σάββατο που μας πέρασε άλλο ένα εργαστήρι Πυθωνίας πραγματοποιήθηκε με καθοδηγήτρια τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε.
Λίγο πριν τις 09 και 15 το πρωί πέρασε το κατώφλι του Φουρφουριού για ακόμη μια φορά η πάντα χαμογελαστή και αισιόδοξη συγγραφέας μας. Η ενέργειά της αξιοζήλευτη και τα χέρια της γεμάτα με υλικό για τους μικρούς εξερευνητές της Πυθωνίας.
Ανυπομονούσε να μαζευτούν τα παιδιά και να ξεκινήσουν το μαγικό ταξίδι τους στον προγραμματισμό και σε άλλες τόσες έννοιες της πληροφορικής ,που μέσα απο τα βιβλία της φαίνονται παιχνιδάκι ,ακόμη και σε όλους εμάς που δεν είμαστε σχετικοί με το αντικείμενο.
Στις 09 και 30 άρχισε η προσέλευση των παιδιών και μια ξεχωριστή αγκαλιά και ένα ζεστό φιλί περίμενε το καθένα τους απο την Αριάδνη.
Ο χώρος γνώριμος για όλα τα παιδιά που με μαθηματική ακρίβεια κάθισαν στις θέσεις τους, άνοιξαν τα βιβλία τους και περίμεναν ν΄αρχίσει το εργαστήρι τους.
Ο υπολογιστής άνοιξε και οι όμορφες εικόνες της Πυθωνίας φανερώθηκαν μπροστά τους. Το λιοντάρι, η καμηλοπάρδαλη, ο Απόστολος, η θεία Μνήμη και άλλοι τόσοι έκαναν την εμφάνισή τους. Ήδη απο το πρώτο εργαστήρι τα παιδιά είχαν γνωρίσει τους χαρακτήρες, οπότε πέρασαν αμέσως στην πρώτη τους αποστολή.
Ο χαρακτήρας που ασχολήθηκαν σ΄αυτό το εργαστήρι ήταν η καμηλοπάρδαλη που στόχο της είχε να μας μάθει την έννοια των πολλών πραγμάτων. Οι κάρτες μοιράστηκαν στα παιδιά και η συζήτηση άρχισε.Με απλό και συνάμα μαγικό τρόπο οι έννοιες ξεπηδούσαν μέσα απο τα γραφικά, τις κάρτες, τα παιχνίδια και ο κόσμος της πληροφορικής φανερώθηκε μπροστά τους. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν αξιοσημείωτη.



Τα φύλλα εργασίας με την καμηλοπάρδαλη βγήκαν στο τραπέζι και όλα τα παιδιά βάλθηκαν να κάνουν τις εργασίες τους με χαρά. Ταυτόχρονα ο υπολογιστής τους βοηθούσε να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα της καμηλοπάρδαλης.
Το τελευταίο στάδιο του εργαστηρίου έφτασε και η Αριάδνη έδωσε οδηγίες στα παιδιά πως να κόψουν τις κάρτες τους, τις οποίες θα βάλουν στο φάκελό τους για να χρησιμοποιήσουν την επόμενη φορά, στο νέο τους ταξίδι.

Η συνάντηση των παιδιών έκλεισε με θερμές αγκαλιές, χαμόγελα και γλυκά φιλιά στην αγαπημένη τους δασκάλα που έθεσε ως στόχο να τα κάνει ξεφτέρια...

Ευχαριστούμε θερμά τη συγγραφέα και φίλη Αριάδνη Δάντε για το πρωτότυπο αυτό εργαστήρι που έχουμε φέτος τη χαρά να φιλοξενούμε στο χώρο μας και ανυπομονούμε να υλοποιήσουμε όλες αυτές τις όμορφες δράσεις που έχουμε κατά νου.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου