Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (ART & CRAFT)

"Ο ΚΑΜΒΑΣ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΦΙΛΟΦΕΝΗΣΕ ΣΤΗ ΦΥΛΛΩΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΣΟΦΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ"


 Οι καμβάδες παρατάχθηκαν στη σειρά μπροστά απο κάθε παιδάκι.Ένας ολόλευκος καμβάς τους περίμενε για να καλλιτεχνήσουν.
Ένα δεντράκι θέλαμε να φτιάξουμε, μα χωρίς πινέλα. Με μοναδικό βοηθό το χεράκι μας θα δημιουργούσαμε ένα δεντράκι φθινοπωρινό.
Τα υλικά που χρειαστήκαμε ήταν μια καφέ τέμπερα, ένα πινέλο και το χεράκι μας.





  Με ένα μεγάλο πινέλο βάψαμε ολόκληρη την παλάμη μας σε χρώμα καφέ και με μεγάλη επιδεξιότητα φτιάξαμε το αποτύπωμα του χεριού μας πάνω στον καμβά. Φυσικά ένα αποτύπωμα δεν μοιάζει με δέντρο, αν όμως φτιάξουμε πολλά,τότε το αποτέλεσμα αλλάζει και ένα δέντρο με γυμνά κλαδιά μας φανερώνεται.




 Με τη βοήθεια της κυρίας Μαρίνας όλα τα παιδάκια φτιάξανε το αυτοσχέδιο δεντράκι πάνω στον καμβά τους και περίμεναν πως και πως να το διακοσμήσουν με φυλλαράκια. Η διαδικασία τους άρεσε πολύ καθώς ανακάλυψαν πόσα όμορφα πράγματα μπορούν να δημιουργήσουν με αυτά τα μικρά χεράκια.

Το επόμενο βήμα ήταν να κόψουμε διάφορα φυλλαράκια σε διάφορα σχήματα και χρώματα με τη βοήθεια των περφορατέρ, που οι μικροί μας καλλιτέχνες δεν άργησαν ν΄ανακαλύψουν τον τρόπο λειτουργίας τους και ν΄αρχίσουν να κόβουν μόνοι τους τα φύλλα που θα χρειαζόμασταν.
Αφού συγκεντρώσαμε το υλικό μας προσθέσαμε στο δεντράκι μας κορμό και αρχίσαμε να διακοσμούμε το δέντρο μας με τα φυλλαράκια, όλα κομμένα σε χρώματα φθινοπωρινά.
Η κόλλα βγήκε στο τραπέζι και η επιλογή συνδυασμών ήταν το κύριο μέλημα των παιδιών.Τα δεντράκια μας ήταν σχεδόν έτοιμα.

 Το τελευταίο βήμα πρίν ολοκληρώσουμε τον χειροποίητο πίνακά μας ήταν να κρεμάσουμε κορδόνια με χάντρες για να έχουμε τη δυνατότητα να κρεμάσουμε το καδράκι στο δωμάτιό μας. Ο σπάγγος και οι χάντρες μπήκαν στο παιχνίδι και οι μικροί μας φίλοι κατάφεραν να τα συνδυάσουν όμορφα και να τελειοποιήσουν το όμορφο έργο τους.








Η επόμενη κατασκευή αφορούσε σε έναν σελιδοδείκτη φθινοπωρινό.
Το θέμα του σελιδοδείκτη μας ήταν το ηλιοτρόπιο. Αφού τα παιδιά δημιούργησαν το κύριο κομμάτι του σελιδοδείκτη, τον διακόσμησαν με όμορφα σχέδια και έγραψαν το όνομά τους.Τώρα πια όταν διαβάζουμε θα έχουμε το δικό μας χειροποίητο σελιδοδείκτη.



 Τελευταία μας δουλειά ήταν να κάνουμε όμορφη μια σοφή κουκουβάγια.
Ζωγραφίσαμε το τοπίο γύρω της και στη συνέχεια γεμίσαμε την κοιλίτσα της με καφέ γκοφρέ. Τώρα η κουκουβάγια ζεστάθηκε και ανέβηκε στο κλαδάκι της να κοιμηθεί γλυκά!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου