Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ"

" Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ"

 Το Σάββατο που μας πέρασε είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Φουρφούρι μας τον αγαπημένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Φίλιππο Μανδηλαρά. Ύστερα από πρόσκλησή μας για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο κ. Μανδηλαράς βρέθηκε κοντά μας σε μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση - αφιέρωμα στα βιβλία της σειράς "Η πρώτη μου μυθολογία". Μέσα από τη διαδραστική αφήγηση και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών μέσα από τα θεατρικά παιχνίδια, ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια μας οχι μόνο οι θεοί του Ολύμπου, μα και σπουδαίοι μυθολογικοί ήρωες, όπως ο Προμηθέας, ο Επιμηθέας, η Πανδώρα και πολλοί άλλοι. Ο συγγραφέας μας εστίασε στην ιστορία του Προμηθέα και της φωτιάς που έκλεψε από τον Όλυμπο, με σκοπό να την προσφέρει στον άνθρωπο για να επιβιώσει στη Γη. Μέσα από μια απολαυστική αφήγηση και ταυτόχρονη θεατρική αναπαράσταση, η ιστορία ζωντάνεψε μπροστά μας, κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο από το πρώτο εως το τελευταίο λεπτό.
Η επόμενη μυθολογική ιστορία που μας αφηγήθηκε ο συγγραφέας ήταν το κουτί της Πανδώρας. Γι ακόμη μια φορά η αφήγηση γέμισε με τη συμμετοχή των παιδιών, που με ενθουσιασμό ανέλαβαν τους ρόλους και αφηγήθηκαν και αυτά την ιστορία μέσω της θεατρικής έκφρασης. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν και στο τέλος της μαγικής αυτής παρουσίασης όλοι χειροκρότησαν δυνατά τον ταλαντούχο συγγραφέα, που γέμισε το πρωινό μας με το πιο όμορφο μυθολογικό ταξίδι. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Μανδηλαράς υπέγραψε τα αντίτυπα των βιβλίων του στους μικρούς του αναγνώστες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Η  επίσκεψή του μας γέμισε χαρά και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε ξανά την ευκαιρία να τον έχουμε κοντά μας.
Τα βιβλία του συγγραφέα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, όπου τους ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική οργάνωση και συνεργάσια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου