Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ

"ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ"

Μέσα στην καρδιά της Αποκριάς, το περασμένο Σάββατο συγκεντρωθήκαμε στο Φουρφούρι μας για να γιορτάσουμε με μοναδικό τρόπο την πιο αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Λίγο πριν τις 12 το πρωί οι μικροί μας μασκαράδες άρχισαν να καταφτάνουν ντυμένοι με τις πιο όμορφες στολές τους. Πριγκίπισσες, μπαλαρίνες, πιτζαμοήρωες, πειρατές και κάθε λογής στολές γέμισαν το χώρο με χρώμα και ζωντάνια. Φυσικά και εμείς δε θα μπορούσαμε να διαφέρουμε, οπότε ακολουθήσαμε την αποκριάτικη διάθεση και φορώντας τις στολές μας ετοιμαστήκαμε να ψάξουμε μαζί με τα παιδιά το χαμένο θησαυρό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και τα παιδιά αναρωτήθηκαν τι ψάχνουμε. Χάθηκαν οι κορδέλες από το γαϊτανάκι και στόχος μας ήταν να ψάξουμε να τις βρούμε, ώστε να μπορέσουμε να χορέψουμε στο τέλος το παραδοσιακό γαϊτανάκι. Ένα ένα συγκεντρώναμε τα στοιχεία για να δούμε προς πια κατεύθυνση θα ψάχναμε. Το πρώτο παιχνίδι άρχισε υπο τις οδηγίες μας και στόχος των παιδιών ήταν με το άκουσμα της αποκριάτικης μουσικής που επιλέξαμε να περιφέρουν από χέρι σε χέρι ένα τυλιγμένο κουτί. Μόλις η μουσική θα σταματούσε τότε θα ξετυλίγαμε το κουτί για να δούμε τι κρύβει μέσα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, καθώς ξετυλίγοντας το κουτί μέσα βρίσκαμε ένα άλλο πιο μικρό και πάει λέγοντας. Η χαρά των παιδιών όταν βρέθηκε η πρώτη κορδέλα ήταν μεγάλη.
Έτσι, γρήγορα περάσαμε στο δεύτερο παιχνίδι με σκοπό να βρούμε τη δεύτερη χαμένη κορδέλα. Στο χώρο φανερώθηκαν πολλά πολλά μπαλόνια. Το σύνθημα που δόθηκε ήταν ξεκάθαρο. Αφού χορέψουμε με τα μπαλόνια αποκριάτικους ρυθμούς θα περιμένουμε να σταματήσει η μουσική. Με το τέλος της μουσικής θα πρέπει να σκάσουμε τα μπαλόνια μας. Έτσι και έγινε. Σκάζοντας τα μπαλόνια άρχισαν να φανερώνονται καραμέλες και φυσικά η δέυτερη κορδέλα. Φτάσαμε λοιπόν και στο τρίτο παιχνίδι μας. Μόνο μια κορδέλα έμεινε να βρούμε.
Στο τρίτο παιχνίδι εμφανίστηκαν δύο κουτιά γεμάτα με σερπαντίνες. Δυο παιδιά ανέλαβαν την αποστολή να κλείσουν τα μάτια τους με μαντήλια και ν΄αναζητήσουν μέσα στα κουτιά τη χαμένη κορδέλα. Σε λίγη ώρα και η τρίτη κορδέλα φανερώθηκε και έτσι λύσαμε το μυστήριο της χαμένης κορδέλας.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσής μας είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Αλεξάνδρα Αθανασίου, η οποία με μοναδική ενέργεια δίδαξε στα παιδιά τον τρόπο που χορεύεται παραδοσιακά το γαϊτανάκι. Υπο τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών τα παιδιά ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες της Αλεξάνδρας και κατάφεραν να αναβιώσουν το έθιμο του χορού του γαϊτανακιού.
 Η εκδήλωσή μας ολοκληρώθηκε με δυο λόγια ευγνωμοσύνης για όσους συμμετείχαν στη δράση μας και φυσικά στην καταπληκτική Αλεξάνδρα Αθανασίου για την πολύτιμη συμβολή της.

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου