Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ "ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ"

"ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ"

Κάθε Τετάρτη πρωί στις 10 το Φουρφούρι μας υποδέχεται τα πολύ μικρά μας παιδάκια ηλικίας 2-3 ετών σ΄ένα εργαστήρι γεμάτο χαρά, καινούργιες γνώσεις ,εμπειρίες και φυσικά πολύ παιχνίδι. Μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που έχουν ως στόχο ν΄ αναπτύξουν βασικές δεξιότητες και ν΄αφυπνίσουν τις αισθήσεις τους, καθώς και να κατακτήσουν τις πρώτες βασικές τους γνώσεις.

Με τους μικρούς μας φίλους δημιουργούμε συνεχώς διαφορετικές κατασκευές με βάση διαφορετικά υλικά και υφές που στοχεύουν στην αισθητηριακή ολοκλήρωσή τους. "Τα στάχυα του αγρότη", "το χαρωπό αμαξάκι με υλικό γκοφρέ", "η ομπρέλα με την πλαστελίνη", "η βροχή με τις δαχτυλομπογιές", "το πεινασμένο αρκουδάκι με τα μακαρόνια", "το προβατάκι με το βαμβάκι" και πολλές ακόμη δραστηριότητες βοηθούν την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας των παιδιών.






Ακόμη μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν αντιστοιχίες χρωμάτων, ομαδοποιήσεις, να προσανατολίζονται στο χώρο και να δημιουργούν λογικές ακολουθίες. Ειδικά σ΄αυτές τις τόσο τρυφερές ηλικίες το παιχνίδι αποτελεί εξαιρετικά σπουδαίο μέσο για την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού τόσο γνωστικά, όσο και συναισθηματικά. Κάθε Τετάρτη πρωί βάζουμε τα δυνατά μας για να το καταφέρουμε με αγάπη και όρεξη για δημιουργία. Τα παιδάκια μας αποτελούν άλλωστε και την έμπνευσή μας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου