Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

"ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ"

Το Φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και στο Φουρφούρι ξεκίνησαν δυναμικά οι πρώτες μας συναντήσεις εικαστικής έκφρασης. Οι Τρίτες μας γέμισαν με χαρούμενες φωνές που με λαχτάρα περίμεναν να δημιουργήσουν. Το θέμα του μήνα αμιγώς φθινοπωρινό,για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την όμορφη αυτή εποχή.
Η πρώτη μας κατασκευή ήταν ένα τρισδιάστατο κρεμαστό μήλο, χρωματισμένο σε όλα τα χρώματα που το συναντάμε. Η κατασκευή μας ήταν αρκετά απαιτητική, καθώς τα παιδάκια μας έπρεπε με μεγάλη προσοχή και σταθερότητα να συνθέσουν όλα τα κομμάτια του μήλου. Εκτός από τη χαρά της δημιουργίας, τα παιδιά αποφάσισαν το μήλο να το κάνουν βιβλιαράκι, γράφοντας μέσα ένα ποίημα για το μήλο. Το ποίημα γράφτηκε υπο την καθοδήγηση της κ. Μαρίνας και στη συνέχεια καταγράφηκε στο εσωτερικό του μήλου. Ένα απόσπασμά του ήταν το εξής:
"Κόκκινο και ζουμερό, φρούτο φθινοπωρινό.
Αρέσει σ΄όλα τα παιδάκια, δε χαλάει τα δοντάκια!" 
 Η επόμενη κατασκευή αφορούσε στο αγαπημένο σταφύλι. Τα παιδιά κλήθηκαν να βάψουν μωβ το σταφύλι με τύπωμα με φελλό. Στόχος ήταν να γεμίσουν τις ρώγες του σταφυλιού ταμποναριστά και οι μικροί καλλιτέχνες τα κατάφεραν εξαίσια.
Την ίδια μέρα ασχοληθήκαμε και μ΄ένα κομμάτι ξύλο. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα κρεμαστό από φέτα ξύλου. Αρχικά, τα παιδιά χρωμάτισαν το ξύλο σε χρώματα φθινοπωρινά και στη συνέχεια κόβοντας φύλλα με τη βοήθεια των κουπάτ διακόσμησαν την επιφάνεια του ξύλου.

Μια κατασκευή που αγαπήσαμε πολύ ήταν το φθινοπωρινό μας στεφάνι. Σε πλαστικό πιατάκι ζωγραφίσαμε παραστάσεις φθινοπωρινές και γύρω-γύρω πλέξαμε το στεφάνι με φύλλα φθινοπωρινά, σε χρώματα πορτοκαλί, πράσινα και καφέ. Το αποτέλεσμα ήταν όμορφο και συνάμα εντυπωσιακό.


Πέρα από το κομμάτι των κατασκευών ασχοληθήκαμε και μ΄ένα φύλλο εργασίας με θέμα τους μήνες και τις εποχές. Τα παιδιά έκοψαν τις εικόνες με τη βοήθεια του ψαλιδιού και τις κόλλησαν στη σωστή θέση. Τα παιδιά ασχολήθηκαν ουσιαστικά με μια δραστηριότητα χαρτοκοπτικής και κολλητικής σε πίνακα αναφοράς.

Επόμενή μας αποστολή να δημιουργήσουμε μια τρισδιάστατη ομπρέλα φυσαρμόνικα. Είπαμε, αφού έστω και καθυστερημένα μας ήρθαν λίγες βροχούλες να μάθουμε πως να προστατευόμαστε. Οι ομπρελίτσες μας έγιναν όμορφες και τις γεμίσαμε γύρω-γύρω με βροχούλα, μα και με παιδάκια που τις κρατούσαν.Για το τέλος του project αφήσαμε μια μοναδική ομαδική κατασκευή. Σ΄ένα κουτί φτιάξαμε το κάδρο του φθινοπώρου. Φύλλα ξερά, μανιτάρια από πλαστελίνη, φθινοπωρινά ανθάκια και ξερόχορτα κατάφεραν να ολοκληρώσουν την "Φθινοπωρινή Ουτοπία " όπως την ονομάσαμε.

"Η δημιουργία είναι η αγάπη μας, η δημιουργία των παιδιών μας είναι η ελπίδα μας για έναν πιο όμορφο και χαρούμενο κόσμο!"
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου