Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (Art & craft)

"ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΦΕΓΓΑΡΙ"


Οι καλλιτεχνικές μας αναζητήσεις συνεχίζονται στο Φουρφούρι με τους μικρούς μας καλλιτέχνες να δημιουργούν καινούργιες κατασκευές με πρωτότυπα θέματα.

Η πρώτη κατασκευή του μήνα ήταν ένα δεντράκι. Το δεντράκι των εποχών.Ποιό χαρακτηριστικό έχει η κάθε εποχή; Τα χρωματιστά χαρτόνια και τα κουπάτ έπιασαν δουλειά και τα σχέδια έβγαιναν το ένα μετά το άλλο. Λουλουδάκια, φυλλαράκια, μηλαράκια, χιονονυφάδες.Η σύνθεση των εποχών ξεκίνησε και οι καρτέλες των παιδιών συμπληρώθηκαν με ευκολία.






Αφού ολοκληρώθηκαν οι καρτέλες και μάθαμε τα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής συνθέσαμε το δεντράκι μας, όπου κάθε του πλευρά αντιπροσώπευε και από μια εποχή.







 Απαραίτητο αξεσουάρ του χειμώνα είναι αδιαμφισβήτητα τα ζεστά μας γάντια. Φτιάξαμε λοιπόν και εμείς τα δικά μας και βαλθήκαμε να τα διακοσμήσουμε, ώστε να γίνουν τα πιο όμορφα γάντια του κόσμου.
Ροζ, μπλέ, λευκά ήταν τα χρώματα που επιλέξαμε και τα εργαλεία μας βγήκαν στο τραπέζι για να δημιουργήσουμε.





 Η διακόσμηση μας άρεσε πολύ, γιατί χρησιμοποιήσαμε χρώματα και σχέδια που μας άρεσαν και τα τοποθετήσαμε πάνω στα γαντάκια μας με όποιο τρόπο και όποια σειρά θέλαμε. Σταδιακά τα γάντια μας μεταμορφώθηκαν. Η τελευταία πινελιά μας ήταν να κάνουμε τα γάντια μας πιο ζεστά και γι΄αυτό στην κορυφή τους χρησιμοποιήσαμε νήμα, με το αποτέλεσμα να μας δικαιώνει και να μας ευχαριστεί.

 Άλλη μια όμορφη κατασκευή που κάναμε ήταν ένα όμορφο ασημένιο κρεμαστό φεγγάρι. Και πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο τα παιδιά μας κόψανε τα περιγράμματα σε φύλλο αλουμινίου και σκέφτηκαν πως θα ολοκληρώσουν το πρόσωπο του φεγγαριού.
 


 Κίτρινα χαρτόνια, για κίτρινα αστεράκια που θα κάνουν παρέα στο φεγγάρι μας και ματάκια για να σχηματιστεί το πρόσωπο του φεγγαριού.


                                                                         
Τα πιο όμορφα και λαμπερά φεγγαράκια ετοιμάστηκαν για να διακοσμήσουν τα δωμάτια των παιδιών μας που ένιωσαν περήφανα για τις δημιουργίες τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου