Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "Η ΑΝΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ"


"Η ΑΝΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ"Το πρωί του Σαββάτου βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις της Παλαιάς Αγοράς Αγρινίου μαζί με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε, για να πραγματοποιηθούν δύο αφηγήσεις του νέου της βιβλίου "Η Ανάσσα του Πάγου" του οποίου μέρος των εσόδων διατίθεται στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Οι υπέυθυνοι του Δήμου μας υποδέχτηκαν με ευγένεια και χαρά και με μεγάλη προθυμία μας άφησαν να οργανώσουμε το χώρο για την πραγματοποίηση των δράσεών μας.
Βρεθήκαμε στην αίθουσα με τα πιο όμορφα εκθέματα, όλα κατασκευές σχολείων του Αγρινίου και εναρμονιστήκαμε αμέσως με το περιβάλλον.
Τα βιβλία της συγγραφέως βρήκαν τη θέση τους στη γωνιά που ετοιμάσαμε, ώστε ο κόσμος να μπορεί να έρθει άμεσα σε επαφή με το κείμενο κατά τη διάρκεια της αφήγησης.

 Πολλές "Ανάσσες" και δώρο μαζί με την αγορά του βιβλίου ένα ημερολόγιο του 2017 και μια χιονόμπαλα, χειροποίητη κατασκευή του Φουρφουριού μας για όλα τα παιδιά.
Οι δύο αφηγήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 1 αντίστοιχα με πλήθος παιδιών να καταφτάνουν μαζί με τους γονείς του για να μεταφερθούν μέσα απο τη ζωηρή και διαδραστική αφήγηση της συγγραφέως στο παγωμένο Ροβανιέμι και να γνωρίσουν τη βασίλισσα Ανάσσα, τον Άι Βασίλη και τα εργατικά του ξωτικά, που ετοιμάζονται για το πιο μαγικό ταξίδι της χρονιάς, το μοίρασμα των δώρων σε όλα τα παιδιά του κόσμου.
 Το απόγευμα της ίδιας μέρας η δράση μεταφέρθηκε στο Φουρφούρι μας.
Οι ομάδες δημιουργικής απασχόλησης του Δημιουργικού Παιχνιδοβιβλιοπωλείου ετοίμασαν μια οπτικοποίηση κ δραματοποίηση του παραμυθιού με σκοπό να τιμήσουν τη συγγραφέα.


Λίγο μετά τις 6 η εκδήλωση άρχισε. Ένα σύντομο καλωσόρισμα στους γονείς και φίλους, μια όμορφη αναδρομή για το πως φτάσαμε σε αυτή την συνεργασία και λίγα λόγια για το βιβλίο ήταν αρκετά για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα. Το παγωμένο Ροβανιέμι, ο Άγιος Βασίλης, τα μικρά ξωτικά, η βασίλισσα Ανάσσα, ο χιονάνθρωπος Ίβαρ, όλοι στη θέση τους δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να ζωντανέψει μπροστά μας το παραμύθι.
Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά και η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών με μια ξεχωριστή αφιέρωση για το καθένα τους.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας θα μας μείνουν αξέχαστες γιατί οχι μόνο στέφθηκαν με επιτυχία αλλά γιατί περάσαμε υπέροχα μαζί με τα παιδιά που κατάφεραν με την αγνότητα και την καλοσύνη τους να μας θυμήσουν ποιό είναι στ΄αλήθεια το μήνυμα και το νόημα των Χριστουγέννων.....
Υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο!!!!
Ας είναι αυτή η ευχή μας για το 2017 που σε λίγο θα υποδεχτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου