Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

"ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ, ΣΕ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕΛΩΔΙΚΟΥΣ"

Η τελευταία συνάντηση της χρονιάς έγινε την περασμένη Παρασκευή. Οι μικροί μας φίλοι ήρθαν να παίξουν, να διασκεδάσουν και να μας χαιρετήσουν. Η διάθεση όλων μας χαλαρή και παιχνιδιάρικη. Θέλαμε να δώσουμε στη συνάντησή μας μια ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση και μαζί με τα μικρά μας παιδάκια το καταφέραμε.
Η ομάδα αποφάσισε πως θα πρέπει να φτιάξουμε μια ομαδική καλοκαιρινή ζωγραφιά για να μείνει ενθύμιο στο Φουρφούρι.
Τα μολύβια ετοιμάστηκαν, το μυαλουδάκι τους κατέβαζε ιδέες και η έμπνευση δεν άργησε να έρθει.
Ένα καραβάκι με το όνομα Φουρφούρι θα ταξιδέψει σε μια θάλασσα με σκοπό του να φτάσει τον ηλιο.
Η ιδέα των παιδιών με την καθοριστική καθοδήγηση και βοήθεια της κυρίας Μαρίνας πήρε σύντομα σάρκα και οστά. Ένα δικό μας καραβάκι φτιαγμένο με αγάπη απο τα παιδάκια μας θα κοσμεί όλο το καλοκαίρι το Φουρφούρι μας.Το καλοκαίρι έφτασε, τα μαγιό βγήκαν απο την νοτυλάπα μαζί με τα είδη παραλίας και ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε τα μέτρα ασφαλείας στην παραλία;
Φυσικά η δραματοποίηση.....
Οι μικροί μας φίλοι φόρεσαν νοερά τα μαγιό τους, το καπέλο τους, ετοίμασαν την τσάντα θαλάσσης με όλα τα απαραίτητα και βρέθηκαν αμέσως σε μια όμορφη καταγάλανη παραλία. Έβαλαν αντιηλιακό, φόρεσαν τα μπρατσάκια τους, φόρεσαν τα γυαλιά ηλίου τους και κολύμπησαν στα ρηχά.
Δεν ξεμάκρυναν καθόλου απο την παρέα τους και μόλις ο ήλιος έκαψε πολύ μπήκαν γρήγορα κάτω απο την ομπρέλα για να προστατευτούν.
 Η ηλιοθεραπεία μας έκανε πολύ καλό, τόσο όμως όσο έπρεπε για να μην ακούμε απο τον ήλιο.
Αφού βρεθήκαμε στην παραλία σκεφτήκαμε να εξερευνήσουμε το βυθό, τα όμορφα ψαράκια με τα ευφάνταστα χρώματα. Πως όμως να γίνει αυτό;
Το βρήκαμε!!! Θα φτιάξουμε στολές ψαριών και θα εξερευνήσουμε το δικό μας βυθό.
Τα ψαρία ετοιμάστηκαν, μα οι μικροί μας φίλοι θέλησαν να τα κάνουν μοναδικά. Πήραν μπογιές και στρώθηκαν στη δουλειά. Καθε ψάρι απέκτησε το δικό του μοναδικό χαρακτήρα.Οι στολές έγιναν τέλειες και τα παιδιά μας μεταμορφώθηκαν με μιας σε ψαράκια που βούτηξαν στα βαθιά νερά και κολύμπησαν, εξερεύνησαν, έκαναν φιγούρες και ψαροζαβολιές.

Το τελευταίο μέρος της συνάντησής μας είχε χαρακτήρα εορταστικό και άκρως χορευτικό.
Τα καλοκαιρινά τραγούδια είχαν την τιμητική τους κα η μια μελωδία εναλλασόταν με την άλλη.
"Τα καβουράκια",  "Ντάρι,ντάρι", "Κάτω στο γιαλό" και πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια μας έδωσαν το κέφι που χρειαζόμασταν και τον ανάλογο χορευτικό ρυθμό.
Στο τέλος της στνάντησης είπαμε όλοι δυνατά "ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον ερχόμενο Οκτώβρη!!!! ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΟΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΤΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ"
ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ 
  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ <3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου