Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (DRAMA THERAPY)

"ΣΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΜΑΘΑΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΝΟΩΝ ΜΑΣ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ"



Η συνάντησή μας άρχισε με πολύ ενθουσιασμό και λαχτάρα για καινούργια πράγματα και δραστηριότητες.Απαραίτητο για να αποδώσουμε στη δραματοποίηση που θα ακολουθήσει είναι να συγκεντρωθούμε και να προετοιμάσουμε το σώμα αλλά και το μυαλό μας.
 Έτσι, λοιπόν, αρχίσαμε ασκήσεις με ασκήσεις αναπνοής για να ηρεμήσουμε και να αδειάσουμε το μυαλό μας απο κάθε άλλη σκέψη.

Τα μικρά μας μπήκαν γρήγορα στο κλίμα και ακολούθησαν τις ασκήσεις πιστά.
 Αγόρια και κορίτσια απλευθέρωσαν το σώμα τους και σε πολύ λίγο χρόνο χαλάρωσαν.
Με ασκήσεις που περιλαμβάνουν τα χέρια, τα πόδια και παράλληλα την αναπνοή μας φτάσαμε ακριβώς στο σημείο που θέλαμε, να κάνουμε ένα υπέροχο ζέσταμα.







Στη συνέχεια, θελήσαμε να εξασκήσουμε και την ισορροπία μας μέσα απο μια σειρά ασκήσεων που μας θυμίζουν κάτι απο yoga καθώς οι μικροί μας φίλοι επιδόθηκαν σε πολύ εντυπωσιακές φιγούρες αποδεικνύοντάς μας περίτρανα πως τα παιδιά διαθέτουν την καλύτερη ισορροπία.









 Ακολούθησαν ορισμένες ρυθμικές ασκήσεις στο πάτωμα που στόχο έχουν να βελτιώσουν τον συντονισμό των κινήσεών μας και να φέρουν αρμονία στις κινήσεις χεριών και ποδιών.

Με αυτές τις όμορφες ασκήσεις που συνοδεύτηκαν απο κλασική μουσική ολοκληρώσαμε το πρώτο κομμάτι της ομάδας μας και με πολύ ενέργεια και χαρά ετοιμαστήκαμε για το κομμάτι της δραματοποίησης που θα ακολουθήσει .
















Με ένα αγαπημένο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά αποφασίσαμε ν΄ασχοληθούμε σήμερα. "Το απίθανο τσίρκο του Μανόλη" είναι ο τίτλος του και οι μικροί εκκολαπτόμενοι ηθοποιοί έλαβαν θέσεις για την ανάγνωση του βιβλίου.

Ο μικρός Μανόλης ένα όνειρο είχε και ήθελε οπωσδήποτε να το πραγματοποιήσει, να φτιάξει το δικό του τσίρκο.Όλα όμως ήταν εναντίον του και τον πήρα απο κάτω πιστεύοντας πως δεν θα καταφέρει τελικά να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Όποιον συναντούσε στο δρόμο του έλεγε την ιστορία του και χωρίς να το καταλάβει έκανε τόσους πολλούς φίλους που φάνηκαν πρόθυμοι να τον βοηθήσουν να στήσει το δικό του τσίρκο και η αλήθεια είναι πως τελικά τα κατάφερε.

Οι ρόλοι αρκετοί και τα παιδάκια μας πρόθυμα να γίνουν οι φίλοι του Μανόλη και μαζί του να δημιουργήσουν κάτι τόσο όμορφο όπως ένα τσίρκο.
Ο Πλιτσιπλίτς, ο Φονφόν,ο Ούζι-Μπούζι και άλλοι πολλοί έγιναν μια ομάδα και ετοιμάστηκαν να συμπαρασταθούν στο Μανόλη.


 Η ομάδα μας έφερε εις πέρας την όμορφη δραματοποίηση και όλοι κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να έχεις φίλους και να σε στηρίζουν σε όλα σου τα όνειρα και επιθυμίες!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου