Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

MESSY PLAY (ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΔΩΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Αυτή μας η συνάντηση είχε χαρακτήρα χριστουγεννιάτικο, δημιουργικό και φανέρωσε τις πιο ευαίσθητες πλευρές των παιδικών τους ψυχών.Με αφορμή την συγκέντρωση ρούχων, παιχνιδιών και τροφίμων για το Χαμόγελο του Παιδιού οι μικροί μας φίλοι θέλησαν να στείλουν ένα δωράκι στα παιδιά του Χαμόγελου για να τους ευχηθούν καλές γιορτές.


           Με λίγα υλικά αρχίσαμε να δημιουργούμε όλοι μαζί ένα χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στεφάνι.Οι μικροί μας καλλιτέχνες ανέλαβαν με χαρά να χρωματίσουν τα στολίδια και να διακοσμίσουν το στεφανάκι μας.Λίγες χιονονιφάδες, λίγοι μαρκαδόροι, ενα κουκουνάρι και λίγο γιρλάντα ήταν αρκετά για να κάνουμε μια σύνθεση.Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή για τα παιδιά του Χαμόγελου και η επιθυμία των παιδιών να επικοινωνήσουν μαζί τους όλο και μεγάλωνε.Τους έδωσε μεγάλη χαρά που θα πρόσφεραν κάτι απο τα χεράκια τους.                                        


                   Το στεφανάκι μας έγινε καταπληκτικό όμως δεν ήταν αρκετό.Τα παιδιά μας θέλησαν να γράψουν όλα μαζί μια κάρτα γεμάτη ευχές για τα παιδιά του Χαμόγελου.
Όλες οι ευχές που ακούστηκαν ήταν η μια καλύτερη απο την άλλη.Και ξάφνου σκέφτεσαι:Είναι δυνατόν να χωρέσει τόση αγάπη σε μια κάρτα;
Πραγματικά μας συγκίνησε η αγάπη και η ζεστασιά των παιδιών μας.Οι αγνές τους ψυχές έχουν συλλάβει το πιο βαθύ νόημα των Χριστουγέννων.Αγάπη και αλληλεγγύη!!!!




*Η κατασκευή και η κάρτα με τις ευχές των παιδιών θα δοθούν στα παιδιά του Χαμόγελου του Παιδιού απο τις υπεύθυνες του Φουρφούρι κατά την παράδοση των πραγμάτων που θα συγκεντρωθούν!!!!                                                                                                                                                                                                                                                                



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου